Huenderweg 61, 8386 XH Doldersum

Omgeving

Zuid-West Drente is oud land met veel prehistorische resten. In Havelte en Diever zijn hunebedden te vinden. Voor de geïnteresseerde gast: in Dwingeloo is er het Steentijd museum (Terre Merveille) te bezoeken. In de buurt zijn kunstgalleries, pottenbakkers en het "Museum voor valse kunst" te Vledder. 

Niet verder dan een kwartier rijden is Appelscha met het miniatuur- en pretpark. In alle grote dorpen zijn wekelijkse markten. Zwembaden en natuurmeren zijn in de omgeving te vinden.

Op acht kilometer afstand ligt Diever; welbekend vanwege de Shakespeare Openluchtspelen, waar veel inwoners, in mee spelen. Er zijn terrasjes, café's en restaurants. Voor eigen boodschappen kunt U terecht bij een grote supermarkt, delicatesse- groentewinkel, benzinepomp en Rabobank. In Diever vind u leuke winkels als, “de Wereldwinkel”, bloemenwinkel, sieraden en kledingwinkels. Er is ook een VVV net als in Vledder wat op vijf kilometer ligt; een dorpje met grote supermarkt,  kantoorboekwinkel en postagentschap, tevens vind u hier een bloemenwinkel.U kunt via het bos (natuurreservaat "Berkenheuvel") naar Diever fietsen. Over het Doldersummerveld leidt een fietspad langs vennen en bossen naar Vledder. Voor wie van langere fietstochten houdt leiden verharde fietspaden door de boswachterijen Appelscha en Smilde. In het Drents Friese wold gebied zijn diverse wandel en fietsroutes, ook voor mountain bikers zijn hier volop mogelijkheden op de speciale routes die zijn aangelegd door Staatsbosbeheer.Grotere plaatsen in de omgeving zijn Steenwijk, Meppel en Oosterwolde. Een kwartiertje rijden met de auto vanaf Doldersum. Iets voorbij Appelscha begint het Fochterloërveen; een hot item voor de natuurliefhebber.